pavlograd.info 17.05.2022 15:37

Работе першотравенских коммунальных предприятий грозит паралич из-за неплатежей населения. Об этом сообщает пресс-служба Першотравенского горсовета.

16 мая на заседании исполнительного комитета были рассмотрены вопросы об итогах выполнения бюджета за I квартал 2022 года. Итоги тревожные:

« За словами заступника міського голови – начальника міського фінансового управління Тетяни Макаренкової, у І кварталі спостерігається тенденція зниження фінансових надходжень до міського бюджету.

Директорка Першотравенського МЖКП Ірина Кривенко, доповідаючи про виконання фінансового плану і виробничої програми підприємства та про підсумки опалювального періоду 2021-2022 років, зазначила, що минулий опалювальний сезон пройшов без серйозних аварійних ситуацій. У лютому через збільшення вартості електроенергії та складових тарифу на централізоване опалення довелось його відкоригувати. Компанія ДТЕК пішла на зустріч керівництву міста і постачала вугілля за вартістю минулого року.

Адміністрація житлово-комунального підприємства занепокоєна, що через воєнний стан та виїзд частини населення з міста оплата за комунальні послуги зменшилась до 62%. До війни надходження становили понад 90%.

Дефіцит коштів ставить під загрозу діяльність підприємства і не дозволяє своєчасно розраховуватися за енергоносії та матеріали. Аби ситуація не стала критичною, всім споживачам необхідно розраховуватися за комунальні послуги.

Наразі Першотравенське МЖКП спільно з управлінням праці та соціального захисту населення продовжують роботу з переселенцями щодо сплати за тверді побутові відходи і спожиту воду.

Запись Треть населения Першотравенска не платит за комуналку, – городу грозит паралич впервые появилась .