pavlograd.info 26.06.2018 16:37

За одержання 15 тисяч гривень хабара керівник апарату Тернівського міського суду Дніпропетровської області опинився на лаві підсудних. Про це повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

Зазначається, що у квітні цього року до керівника апарату суду звернувся громадянин з метою з’ясування дати та часу судового розгляду адміністративного протоколу про вчинення ним адміністративного правопорушення, а саме керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, скоєне повторно.

Посадовець запропонував чоловікові допомогу у вирішенні питання щодо звільнення його від відповідальності шляхом впливу на суддю, на розгляді у якого перебуває адмінпротокол.

За це попросив надати йому неправомірну вигоду у сумі 15 тис. грн. Під час передачі грошових коштів зловмисника викрили правоохоронні органи.

Раніше вже повідомлялось, що викрили посадовця оперативники СБУ, коли той вимагав через посередника хабар від мешканця області за не притягнення до адміністративної відповідальності.

Керівник апарату суду м. Тернівка звинувачується у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави).

За це передбачено покарання у вигляді штрафу від 750 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

«Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває», – наголосили у прес-службі прокуратури.