pavlograd.info 25.03.2018 12:19

Щороку на Дніпропетровщині виявляють хворих на туберкульоз від двох до трьох тисяч осіб, а в цілому по області зареєстровано 34 тисяч хворих. Проте у регіоні ведеться активна боротьба з туберкульозом і до 2025 року планують повністю викорінити хворобу.

Про це розповіла регіональний експерт з фтизіатрії департаменту охорони здоров’я ДніпроОДА Наталія Гранкіна.

На даний момент по області зареєстровано близько трьох тисяч осіб, які проходять комплексне лікування від туберкульозу, зазначила вона.

«Зараз Дніпропетровщина займає п’яте місце по Україні на захворюваність туберкульозом. Проте у 2015-му році регіон обіймав третю позицію – вже протягом п’яти років відбувається щорічне зниження кількості хворих цим недугом.

Наша область є першою в Україні за інноваційними методиками лікування туберкульозу, усі препарати закуплені і будуть надаватися хворим за підтримки бюджету держави», – розповіла Наталія Гранкіна.

У рамках профілактики експерт порадила дотримуватися правил гігієни та регулярно та збалансовано харчуватися. Вона зауважила, що під час голоду у людини знижується імунітет і підвищується вірогідність захворіти на туберкульоз.

За статистикою в Україні на кожну тисячу населення хворіє близько 65 осіб. У регіоні першими по захворюваності є Царичанський район, Кривий Ріг та Тернівка.