pavlograd.info 08.12.2017 22:01

У Тернівці чоловік поцупив мопед свого тестя, аби здати двоколесну машину до ломбарду і отримати за неї гроші. Спритника викрили, і тепер він мусить сплатити потерпілому 5000 гривень. Більше того, чоловік отримав покарання – умовне позбавлення волі. Про це йдеться у вироку міського суду від 27 листопада.

Згідно з вердиктом, крадіжка сталася вдень 21 серпня 2017 року в оселі, де мешкали обвинувачений з дружиною і потерпілий. Предметом зазіхань зловмисника став мопед «Альфа» вартістю трохи більше 2300 грн. Суму збитку встановила судова товарознавча експертиза. Як пояснив обвинувачений, того дня він дійсно скоїв кримінальне правопорушення. За словами чоловіка, він скористався відсутністю дружини (жінка була в пологовому будинку) і відігнав вкрадений мопед до ломбарду.

Під час судового розгляду чоловік висловив каяття у скоєному, погодився із цивільним позовом тестя, але був проти застосування щодо себе амністії. Вирішуючи долю обвинуваченого, суд врахував те, що чоловік працює (монтажником місцевого комунального підприємства), утримує двох малолітніх дітей, має позитивні відгуки від сусідів. 27 листопада Тернівський міський суд визнав чоловіка винним у незаконному заволодінні транспортним засобом (ч.1 ст. 289 КК України) і призначив йому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі умовно. Суд також зобов`язав тернівчанина сплатити потерпілому 5000 грн. в якості компенсації матеріальної шкоди згідно з поданим цивільним позовом. Обвинувачений має час, щоб оскаржити цей вирок.

Олекса Сурай