pavlograd.info 25.04.2018 03:55

Стали відомі деталі жахливого вбивства 29-річної жінки, яке сталося в Тернівці 10 квітня. Нагадаємо, у скоєнні злочину поліція підозрює колишнього близького приятеля загиблої. Як свідчать судова ухвала від 14 квітня, перед тим, як завершити свою справу, чоловік зв’язав непритомній жертві ноги, а рот заліпив скетчем, аби жінка не могла покликати на допомогу.

Згідно з названою ухвалою, до суду звернувся старший слідчий Тернівського відділення поліції з клопотанням про обрання для підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці. Поліція інкримінувала чоловікові скоєння одразу 2-х злочинів, передбачених п. 6 ч. 2 ст. 115 («Умисне вбивство з корисливих мотивів») та ч. 4 ст. 187 («Розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень») КК України.

У самому клопотанні сказано, що того дня підозрюваний гостював у колишньої коханої, разом вони вживали спиртні напої, потім посварилися. Далі, як стверджує поліція, чоловік вирішив пограбувати молодицю, завчасно «нейтралізувавши» її. Спочатку він вдарив її рукою в обличчя – жінка похитнулася, вдарилася головою об трельяж, знепритомніла і впала. Підозрюваний зв’язав їй одягом ноги і заліпив скетчем рот, щоб потерпіла не могла чинити опору й кричати. Однак, йдеться в клопотанні, жінка стала приходити до тями, тому чоловік вирішив її вбити. Він обхопив руками її голову і почав бити об підлогу. Внаслідок отриманих травм молодиця померла на місці.

Після цього підозрюваний вкрав смартфон загиблої, золоту каблучку, золоті сережки, золотий ланцюжок із кулоном і золотий браслет. Усе вкрадене він здав до ломбарду, засвідчили в поліції. Під час судового засідання ймовірний лиходій пояснив, що того вечора він дійсно побив та зв’язав свою колишню подругу, потім ще кілька разів вдарив їй по голові пляшкою, а після вкрав коштовності й телефон жінки. З її квартири пішов через балкон, вкрадені речі відніс у ломбард. Чоловік запевнив: «він її не вбивав із корисливих мотивів та не мав спочатку наміру її вбивати, і не бажав її смерті». Просив обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Тернівський міський суд вивчив зібрані слідством матеріали і 14 квітня задовольнив клопотання представника поліції. Суд відправив підозрюваного в скоєнні тяжких злочинів під варту до слідчого ізолятору до 11 червня, доки триватиме слідство у кримінальному провадженні. Цікаво, що раніше в повідомленні прокуратури з приводу трагічної пригоди було сказано, що затриманий має судимість. Натомість, ухвала це заперечує. Із судового документу також відомо, що підозрюваний є неодруженим мешканцем Тернівки, а працює він гірничим робітником підземним на одній із шахт Західного Донбасу.

Олекса Сурай