pavlograd.info 28.11.2018 13:55

Уряд країни своїм розпорядженням визначив перелік офіційних вихідних днів з нагоди зимових свят. Так, офіційними вихідними стануть три дні на Новий рік і три дні на Різдво за обома обрядами (православним та католицьким).

Так, святкові вихідні почнуться із Різдва за Григоріанським/Новоюліанським календарем – 23, 24 і 25 грудня – офіційні вихідні дні. За понеділок, 24 грудня, доведеться відпрацювати в суботу 22 грудня.

На Новий рік українці відпочиватимуть теж три дні: 30 і 31 грудня 2018 року та 1 січня 2019 року. Однак за понеділок, 31 грудня, доведеться відпрацювати 29 грудня о суботу.

На Різдво за Юліанським календарем вихідні – 5, 6 і 7 січня 2019 року.

Таким чином, перші святкові вихідні розпочнуться 23 грудня, а останні 7 січня.

Павлоградські школярі підуть на зимові канікули вже з 23 грудня (неділі). Вони триватимуть три тижні – до 13 січня (включно). Про це повідомили у міському відділі освіти.

І дітям, і їхнім батькам буде, чим зайнятися на вихідних та канікулах. Для діточок організовуватимуть різноманітні святкові заходи та розваги.

Так, на початку грудня біля ФСК ім. Шкуренка відкриється льодовий каток. Ціна на квитки залишиться колишньою. Для дорослих вона складе 50 грн, для дітей – 20 грн. Працюватиме каток без вихідних з 12.00 до 21.30 годин.

12 грудня розпочнеться традиційний зимовий фестиваль дитячих талантів «Різдвяні зірочки». 19 грудня, в День Святого Миколая, на Соборній площі відбудеться урочисте відкриття головної ялинки міста. В цей же день в МКДЦ о 12.30 відбудеться традиційна вистава – новорічне свято для талановитих дітей міста, дітей пільгових категорій (дітей атовців та ветеранів війни, дітей з особливими потребами, дітей-сиріт і т.д.)

Також новорічні ялинки стоятимуть на селищі Полігон (біля ковзанки на ФСК ім. Шкуренко) і на селищі ПЗТО.

Культурну програму підготують на католицьке Різдво (25 грудня). Вона проходитиме в центрі міста на Соборній площі.

Вже традиційно Новий рік павлоградці зможуть зустріти на Соборній площі, де з 23 години 31 грудня до 3 години 1 січня відбуватимуться народні гуляння. На площі, як і минулого року, буде встановлений великий екран. А о 1 годині ночі на павлоградців чекатиме святковий феєрверк від підприємців. Працюватимуть і кіоски вуличної торгівлі, де можна буде посмакувати смачною випічкою, гарячим чаєм тощо. Щодо святкування в новорічну ніч можливі зміни у зв’язку із останніми подіями в країні.

Кріста Офенбах