pavlograd.info 21.05.2018 17:39

Мешканець Першотравенська, якого поліція протягом останніх двох років тричі ловила на крадіжках, знов потрапив на лаву підсудних. Цього разу за пограбування. Втім, від служителів Феміди він отримав умовне покарання за свій злочин.

Про це йдеться у вироку міського суду від 14 травня. Згідно з документом, до кримінальної відповідальності слідство притягувало одруженого чоловіка, батька неповнолітньої дитини, працівника приватної фірми з посадою електрослюсаря підземного. За даними слідства, 15 березня 2018 року приблизно о 18.00 обвинувачений прямував слідом за потерпілим, у якого побачив телефон. Відбувалося це в четвертому підїзді багатоповерхівки №17-А на вулиці Гагаріна. Недорогий кнопочний гаджет був схований у зовнішній кишені сумки, яку власник ніс із собою.

Обвинувачений вирішив обікрасти незнайомця, піднявся за ним сходами на другий поверх будинку і в якийсь момент нишком поцупив телефон чоловіка. А потім повернувся і рушив на вихід. Потерпілий вчасно схаменувся і кинувся навздогін за зловмисником, вимагаючи повернути вкрадене. Однак обвинувачений не став зупинятися і дременув геть із будинку. Як встановила судово-товарознавча експертиза, збитки потерпілого склали 468 грн.

Під час судового розгляду справи крадій-рецидивіст визнав свою провину в пограбуванні перехожого і висловив каяття у скоєному. Пояснив, що в ході розслідування він повернув вкрадений телефон власнику. Потерпілий не брав безпосередньої участі в процесі, а письмово пояснив, що не має жодних претензій до гарбіжника. Тож на своєму засіданні 14 травня Першотравенський міський суд визнав досвідченого злочинця винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 186 КК України і призначив йому покарання у вигляді 4 років і 6 місяців позбавленні волі умовно.

Олекса Сурай