pavlograd.info 02.08.2018 00:29

Дніпропетровщина приєдналася до Всесвітнього тижня підтримки грудного вигодовування. Відсьогодні в усіх Центрах первинної медико-санітарної допомоги області проводитимуться лекції. Молоді мами зможуть дізнатися про користь натурального харчування для немовляти та отримати відповіді на свої запитання. Про це під час прес-конференції повідомила головний спеціаліст департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Олена Рибка.

«Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування проводиться у 40-й тиждень року. Це символічно, адже саме стільки жінка виношує дитину», – зазначила Олена Рибка.

За її словами, мета всесвітньої акції – розповісти молодим мамам про користь грудного вигодовування, де можна навчитися робити це правильно, як підтримувати себе у формі, аби годувати довго, як організувати годування, якщо жінка працює.

«Приєдналася до акції і Дніпропетровщина. До 8 серпня в усіх Центрах первинки проводитимуть лекції, на які запрошують і мам, і татусів. Там розкажуть все про грудне вигодовування та дадуть відповіді на найактуальніші запитання. Дізнатися графік занять можна у своїй амбулаторії», – розповіла головний спеціаліст.

Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування започаткували в Америці у 1990 році. Нині він проводиться у більш ніж 170 країнах світу.