pavlograd.info 12.11.2018 19:50

Бунт в Павлограде завершился полной победой ПАО«Днепропетровскгаз»: жильцы двух бунтующих домов, выпустив пар, все же заплатят за то, что газ начнут подавать. Это первый шаг к тому, что они станут первыми ОСМД, которые заключат договор с газовщиками по обслуживанию внутридомовых сетей. Естественно, эти сети нужно будет как-то оприходовать. Естественно, ежемесячно за их обслуживание нужно будет платить.

По сути дела протестующие против произвола ПАО«Днепропетровскгаз» добились того, что им изначально предлагали газовщики. Так стоило ли 2,5 часа топтаться на морозе, перекрывать автомобильную трассу, рискуя попасть под суд, и заявлять о том, что Павлоград на колени не подставишь?

Как показала практика, город уже стоит на этих коленях. Дальше его могут заставить уткнутся рабочим лицом в грязь и вытрут о его трудолюбивую спину ноги. Естественно, эту процедуру нужно будет оплатить по тарифу.

Хотя и данную ситуацию можно воспринимать как победу. Вот что об этом написала на своей странице в Фэйсбуке глава объединения «Ресурсный центр ПМГО «ОСББ — майбутнє Павлограда» Оксана Горовая.

«Ну, по – перше, подяка усім небайдужим, що підтримали людей, які проживають у будинках, де відключено газ!

По – друге, поясню трохи проблему. З ціни на газ прибрали технічне обслуговування газових мереж будинків. Брали гроші за це десятиліттями, а потім, коли мережі почали сипатись, “взмах пєром” і мережі вже належать …. А ось тут виникла проблема. Кому вони належать?!

Знайдемо, хто з краю. І почали пресувати ОСББ. А тут свідомі власники, які в законах теж обізнані. А до того ж це й ще додаткове приховане підвищеня ціни на газ!

А тому сьогодні люди і пішли на компроміс, через неправомірні вимоги газів до організованих співвласників, і готові від себе особисто (як від фізичних осіб) оплатити разово підключення.

Це означає, що споживачі чекають наступного кроку – включення газу. Виконання умов перемовин – це перший крок на шляху споживачів.

Ми вимагаємо від Петро Порошенко та @Vologymyr Groysman втрутитися у ситуацію і наполегливо РЕКОМЕНДУВАТИ НКРЕКП
ПОВЕРНУТИ ТЕХНІЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ УСІХ ГАЗОВИХ МЕРЕЖ В ТАРИФ НА РОЗПОДІЛ ГАЗУ! РАЗОМ З ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ЗА БЕЗПЕРЕБІЙНІСТЬ І БЕЗПЕКУ ГАЗОПОСТАЧАННЯ!
А тому це лише початок.
В єдності – сила!!!!!», – написала Оксана Горовая.

Запись После бунта: жильцы двух павлоградских домов покорно становятся на колени впервые появилась .