pavlograd.info 26.02.2021 19:36

Уже на предстоящем пленарном заседании сессии Терновского горсовета, которая пройдет 1 марта, депутаты примут обращение к облсовету и к Днепр ОГА с просьбой о помощи в налаживании бесперебойного снабжения водой города Терновка.

Об этом сообщается на официальном сайте города.

В обращении, в частности, говорится:

«Звернення депутатів Тернівської міської ради Павлоградського району Дніпропетровської області до голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Резніченко В.М. та голови Дніпропетровської обласної ради Лукашук М.В. щодо нестабільного забезпечення водою міста Тернівка

Ми, депутати Тернівської міської ради Павлоградського району Дніпропетровської області висловлюємо велику стурбованість щодо нестабільного забезпечення водою міста Тернівка.

Єдиним постачальником питної води до міст Західного Донбасу, в тому числі м. Тернівка, є ДМП ВКГ «Дніпро-Західний Донбас». Власних джерел альтернативного водопостачання місто Тернівка в достатньому обсязі не має.

Останнім часом перерви водопостачання складають 4-5 діб. З початку лютого 2021 року сталося 14 аварій на ділянці магістрального водоводу до м. Тернівка. Причина одна – аварії трубопроводів через тривалий термін експлуатації та вплив підробки земельних ділянок в результаті добування корисних копалин. Знаючи про аварійний стан водогону, приймати заходи для стабільного забезпечення населення водою та усувати аварійні ситуації ДМП ВКГ «Дніпро-Західний Донбас» в найкоротший термін намірів не має.

25.01.2021р. за участю міського голови Тарелкіна В.В., керівників ПрАТ «ДТЕК «Павлоградвугілля» та ДМП ВКГ «Дніпро-Західний Донбас» в приміщенні Дніпропетровської обласної державної адміністрації під головуванням заступника голови ОДА Беспальчук М.Г. відбулася нарада з питань забезпечення безперебійного функціонування ДМП ВКГ «Дніпро-Західний Донбас», на якій узгодили дії всіх сторін.

На виконання наради Комунальне підприємство «Тернівське житлово-комунальне підприємство» виконувало роботи по усуненню аварій. Однак ДМП ВКГ «Дніпро-Західний Донбас» домовленості не виконує і вартість робіт не зарахує до взаєморозрахунків. З іншої сторони, намагання ПрАТ «ДТЕК «Павлоградвугілля» провести ремонтні роботи з використанням запасної гілки водогону не підтримані ДМП ВКГ «Дніпро-Західний Донбас». Оскільки підприємство є балансоутримувачем трубопроводу, вирішувати будь-які питання щодо ремонтних робіт без його участі не можливо. В той же час правоохоронні органи шукають винних серед споживачів води, а не постачальника.

На нараді представники ДМП ВГК «ДЗД» озвучили, що проект на капітальний ремонт водоводу виготовлений, але почати роботи не мають можливості. В 2016 році для реконструкції ділянки магістрального водоводу ДМП ВКГ «Дніпро-Західний Донбас» від м. Павлоград до м. Тернівка – з місцевого бюджету міста було виділено 1500,0 тис. грн. Роботи були розпочаті, але не закінчені. Частину водопроводу було змонтовано, він лежить на поверхні і не використовується для подачі води. Це свідчить про неефективне використання коштів як державного, так і місцевого бюджетів та недоцільність подальшого виділення коштів м. Тернівка.

Ситуація з водопостачанням наразі не стабільна, але вона буде ще більш загострюватися з настанням теплої пори року, коли водоспоживання збільшиться вдвічі. Нестача питної води призведе до порушення санітарних норм. Під загрозою закриття опиняться школи та дитячі садки. Населення чекає на реальні дії від влади, терпіння на межі, люди виходять на масові протести.

Знаючи Вас, Валентине Михайловичу, та, Миколо Васильовичу, як керівників високого рангу, які завжди з порозумінням відносились до проблем жителів області, сподіваємось на Ваше термінове втручання в ситуацію із налагодженням стабільного водопостачання ДМП ВКГ «Дніпро-Західний Донбас» міст вугільного регіону”.

Запись После 14-ти аварий на водоводе, терновские депутаты решили обратиться за помощью к Валентину Резниченко впервые появилась .