pavlograd.info 28.01.2018 05:17

На сайті місцевих петицій з’явилось прохання про підвищення заробітної плати робітникам освіти, які фінансуються з міського бюджету.

Павлоградці створили нову петицію, на цей раз – у категорії «Освіта». Автор петиції Олександр Рєзніков клопоче про підвищення зарплатні робітникам освіти.

«Чим вчитель загальноосвітньої школи відрізняється від вчителя центру реабілітації, вихователя дитячого садка чи керівника гуртка?», – пише Олександр Рєзніков. – Усі однаково виконують свої посадові обов’язки та заслуговують на гідну зарплатню».

Автор петиції вважає за необхідне зобов’язати місцеві органи влади підвищити заробітну плату усім педагогічним працівникам з 1 січня 2018 року.

Наразі петиція зібрала 109 голосів з 500 необхідних. До кінця збору підписів залишилось 86 днів.

Нагадаємо, що відповідно до нового закону «Про освіту», заробітна плата педагогічних працівників має суттєво збільшитись, проте не одразу.

Частина 2 статті 61 закону говорить, що посадовий оклад педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії встановлюється в розмірі трьох мінімальних заробітних плат (на сьогодні розмір мінімальної заробітної плати становить 3723 грн).

Посадовий оклад педагогічного працівника кожної наступної кваліфікаційної категорії підвищується не менше ніж на 10%.

Тобто для фахівця вищої категорії посадовий оклад має бути, як мінімум, на 30% вищим.

Як відомо, до педагогічних працівників належать не лише шкільні вчителі, але й вихователі та асистенти вихователів у дитсадках, керівники гуртків, практичні психологи у закладах освіти тощо.

Але оскільки Держбюджет не впорається з таким навантаженням одразу, зарплата педагогічних працівників зростатиме поступово з 1 січня 2018 року до 2023 року.