pavlograd.info 21.11.2018 14:43

У Павлограді другий день триває масштабна акція протесту власників автомобілів з іноземною реєстрацією. Вони частково обмежили рух по трасі «Знаменка-Луганськ-Ізварине», на виїзді з Павлограда в сторону Дніпра.

"Ми вийшли на акт непокори Верховний Раді, які прийняла ці закони проти народу. Бо правки, які внесли депутати, зовсім не за доступне розмитнення. Цей закон поставить на коліна не тільки власників авто на "євробляхах", а й тих, які мають старі авто на українських номерах. Тому ми вимагаємо відміни цих законів. Тут ми будемо стояти до тих пір, поки наші вимоги не виконають. Якщо треба, будемо перекривати трасу", – каже керівник організації "АвтоЄвроСила. Павлоград" Руслан.

На акцію протесту вчора вранці приїхали більше 100 павлоградських машин на «євробляхах», в кінці ж робочого дня їх залишилось не більше 50-ти, бо частина водіїв роз'їхалися по справах, але вони обіцяли повернутися.

На місці події мітингувальники розвернули своєрідний штаб, де готують гарячий чай та каву, відпочивають. Гріються від вогнища та бочок із дровами.

Станом на 8 ранку на трасі стояли близько 10 машин.

Нагадаємо, мітингувальників не влаштовують нещодавно ухвалені Верховною Радою закони № 8477 та № 8488 про розмитнення в Україні автомобілів на єврономерах. Тепер же «євробляхери» хочуть домогтись їх скасування або Верховною Радою, або Президентом. Вони вимагають скасування коефіцієнту віку у розрахунку вартості акцизу на євроавтівки та зниження податків при розмитнені авто.

Нагадаємо, що законопроект №8487 вводить нові акцизи на розмитнення автомобілів (в розрахунку вартості акцизу враховується коефіцієнт віку авто).

А законопроект №8488 включає в себе обмеження на кількість автомобілів, які можна ввозити на митну територію України без грошового забезпечення. Також посилюється відповідальність за порушення митних правил.