pavlograd.info 20.01.2019 15:16

Через підвищення ціни на газ, скрутне матеріальне та соціальне становище все більше павлоградців не мають можливості повноцінно сплачувати за послугу газопостачання. Внаслідок цього над ними нависла загроза відключення від послуги.

Як допомогти павлоградцям, які проживають в приватному секторі та яким загрожує відключення від газопостачання через борги, вирішували на нараді міський голова, представники структурних підрозділів міської ради та міськгазу.

Директор Павлоградського управління ПАТ «Дніпропетровськгаз» Володимир Кривокобильський розповів, що люди скаржаться, що субсидії та інші держдопомоги не надто допомагають їм уникнути боргів. І порадив не пускати заборгованість напризволяще, а приходити й укладати договір реструктуризації.

Кореспондент www.5632.com.ua поспілкувався з однією з павлоградок, яка мешкає у приватному секторі.

«З цим подорожчанням газу – це просто біда. В опалювальний період я сплачую близько 4 тисяч гривень за газ на місяць. І це при тому, що я економлю газ, а в будинку доволі прохолодно. Я – пенсіонерка. І де мені брати такі величезні суми? Добре, що хоч діти допомагають. В субсидії мені відмовлено. Ось така біда», – жаліється Любов.

Міський голова Анатолій Вершина доручив представникам соціальних служб індивідуально розглядати кожен конкретний випадок мешканців, які опинились в складних життєвих обставинах, з пропозицією вирішити проблемне питання.

«Перед тим, які відключити абонента за борги, спочатку нам надавати інформацію. І ми, можливо, будемо виділяти матеріальну допомогу людям, які опинились у скрутному становищі», – сказав мер.