pavlograd.info 15.05.2018 00:28

17 травня у Павлограді відбудеться молодіжна патріотична акція, присвячена Дню вишиванки. Про це повідомили у прес-службі міськвиконкому.

Ідею акції «Всесвітній день вишиванки» у 2006 році запропонувала студентка Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича Леся Воронюк. Поштовхом до ідеї та святкування стала вишиванка її однокурсника, яку він регулярно одягав на пари, як і чимало інших студентів.

«Дівчина запропонувала студентам обрати один день, коли всі разом одягнуть вишиванки. Спочатку це були лише кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже протягом наступних років свято досягло всеукраїнського рівня. До нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу», – йдеться у повідомленні.

Ідеєю свята є збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення рідного краю.

Тож, у цей день кожен павлоградець може долучитись до акції, одягнувши вишиванку на роботу, до школи чи садочка, а також продемонструвавши вишитий національний одяг на Соборній площі. Це можуть бути як аутентичні вишиванки наших дідусів і бабусь, так і сучасне етно-вбрання.

Збір городян відбудеться о 17:00 біля напису «I love Pavlograd».