pavlograd.info 21.01.2019 14:03

Мерія Павлограда занепокоєна тим, що павлоградці, які здають квартири в оренду, не сплачують відповідні податки. Питання щодо сплати податків при здачі житлових квартир в оренду порушували на нараді в Павлоградській міськраді.

Управління комунального господарства та будівництва Павлоградської міськради вже взялось шукати господарів, які здають житло в оренду. Для цього декотрі голови ОСББ Павлограда отримати телефонограму.

«На виконання доручення апаратної наради (протокол №2 від 15.01.2019 року) Вам необхідно до 01.02.2019 року скласти списки квартир, які надаються в оренду і передати їх до УКГтаБ», – йдеться в телефонограмі.

Схоже, що квартири, які здають в оренду, влада міста поставить на облік з метою наповнення міського бюджету.

Люди обурені, що Управління комунального господарства і будівництва може діяти поза межами своїх повноважень, про що викладають пости в соціальних мережах. Відповідно до положень Закону України «Про місцеве самоврядування», управління займається майном, що належить до комунальної власності.

Тож, чи законно діє Управління, вже повинні з’ясовувати правоохоронні органи, якщо будуть відповідні звернення мешканців.

Однак варто пам’ятати, що за несплату податку на прибуток з оренди власнику загрожує адміністративний штраф. При цьому орендодавцю необхідно знати, що відповідальність за несплату встановлених законом податків може бути не тільки адміністративна, а й кримінальна – стаття 212 Кримінального кодексу України.