pavlograd.info 02.03.2018 20:26

Коментар з цього приводу надав директор КП «Павлоград-Світло» Синюков Борис Анварович.

«Час включення і виключення вуличного освітлення на сьогоднішній день дійсно часто стає предметом скарг мешканців міста, яким часто доводиться йти на роботу або повертатися з роботи в темний час доби, коли ліхтарі ще (або вже) не горять. Такі незручності пов’язані з тим, що існуюча система управління зовнішнім освітленням працює згідно добового графіку вмикання та вимикання електромереж і не дозволяє коригувати графік відповідно до тривалості світлового дня», – повідомив він.

За його словами, зміна графіка включення-виключення вуличного освітлення проводиться щодекадно. Тому, якщо на початок декади час включення світла збігається з сутінками, то на кінець — вже не співпадає. Особливо це помітно, наприклад, в осінній період, коли світловий день стрімко зменшується, або при погіршенні погодних умов, коли небо затягується хмарами.

Борис Синюков також зазначив, що включення вуличного освітлення наразі здійснюється за допомогою 71 автомата управління зовнішнім освітленням, розташованого у різних частинах міста та запрограмованого згідно з вищезазначеним добовим графіком.

«Нажаль при наявному обладнанні немає можливості на всіх підстанціях стовідсотково синхронізувати автомати керуванням зовнішнім освітленням один з одним і з реальним часом. Тому навіть на одній дорозі, наприклад, на вул. Дніпровській, освітлення може включатися на різних ділянках з деякою різницею у часі», – відмітив директор КП «Павлоград-Світло».

Якщо різниця в часі велика та помітна, Борис Анварович просить мешканців міста повідомляти про це диспетчеру за номером телефону 095-225-41-92.

«Проблеми дійсно є і ми на підприємстві працюємо над їх вирішенням. Виключити неточності, зробити графік роботи вуличного освітлення зручним і легко регульованим, швидко знаходити несправності на лініях допоможе диспетчеризація управління зовнішнім освітленням. Для її впровадження у лютому 2018 року було виділено фінансування з міського бюджету. Її впровадження буде проведене у два етапи протягом 2018 -2019 років», – наголосив директор підприємства.