pavlograd.info 26.12.2018 19:21

На Дніпропетровщині офіційно запустили мобільний додаток для миттєвого виклику поліції My Pol.

Про можливості нового сервісу розповіли на пресс-конфереції, що відбулася 26 грудня в Головному управлінні поліції Дніпропетровської області.

Область стала десятим регіоном України, де працює новітня розробка. Хоча придумали і тестували систему саме на Дніпропетровщині, розповів автор і керівник проекту Дмитро Подворчанський. Але впровадили спочатку у Чернівецькій області, де фіксують найменше викликів поліції. Тепер новий додаток став доступним і мешканцям нашого регіону.

Новий сервіс є безкоштовним. В додатку передбачені дві кнопки виклику поліції. В екстреному випадку користувачу достатньо натиснути на червону кнопку, утримавши палець декілька секунд, щоб виключити випадковий дотик. Після цього на сервер поліції надійде повідомлення про загрозу життю та здоров’ю людини, яке вимагає першочергового реагування. Система надішле також інформацію про геолокацію користувача та його персональні дані.

За допомогою жовтої кнопки можна повідомити до поліції про правопорушення, які не становлять безпосередньої загрози життю. Натиснувши цю кнопку, користувач може вибрати потрібний вид злочину з вбудованого переліку та повідомити подробиці ситуації в коментарі.

Якщо під час надсилання повідомлення зникне інтернет, додаток самостійно відправить до поліції виклик у вигляді зашифрованого СМС-повідомлення.

«Застосування мобільного додатку дозволяє зекономити час, який витрачається на заповнення картки виклику при двінку на номер «102», – розповів Д.Подворчанський, – Адже людина найчастіше телефонує до поліції у збудженому стані і не розуміє, для чого їй задають стільки запитань, дратується і не може швидко надати відповіді. Як показує практика, новий сервіс дозволяє скоротити час виклику на 25%. Всі необхідні дані заносяться в систему при реєстрації і під час виклику надсилаються автоматично. А можливості додатку дозволяють встановити місцезнаходження людини з точністю до 1 метра на вулиці та до 5-10 метрів у приміщеннях».

Сервіс дає можливість отримувати термінові сповіщення від поліції, а також оцінювати роботу поліцейських за номером жетону.

«Я дуже радий, що у нас запрацює така корисна програма. Адже це можливість отримати зворотній зв’язок з громадськістю і об’єктивну картину роботи поліції. Крім того новий додаток, сподіваюся, дозволить знизити навантаження на номер «102» і полегшити додзвін до нього. Але головне, що кнопка «SOS» – це можливість отримати допомогу, коли в людини немає часу або можливості подзвонити» – зазначив заступник начальника ГУ НП України в Дніпропетровській області Володимир Богоніс.

Також новий додаток стане в нагоді людям з проблемами мовного апарату, які не можуть викликати поліцію по телефону. Інклюзивність розробки планують розширювати, наголосив керівник проекту. Незабаром запрацює його англомовна версія.

Розробник також радить користувачам додати до системи інформацію про групу крові та алергію на лікарські препарати. В екстреній ситуації це може врятувати життя.