pavlograd.info 20.01.2018 03:22

Останні два роки підприємства та установи, які надають послуги населенню, замість місцевих диспетчерських пунктів утворюють єдині контактні центри. Це часто ускладнює процес надання екстреної допомоги, якої потребують городяни.

Про це повідомляє прес-служба міськвиконкому.

Підприємства та установи, які надають послуги населенню, а саме Дніпропетровський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, ПАТ “ДТЕК “Дніпрообленерго” та ПАТ “Дніпропетровськгаз”.

Павлоградці скаржаться, що такі нововведення не тільки значно ускладнюють, а часто роблять неможливим їх право своєчасно отримати медичну допомогу, повідомити про аварійні ситуації, або вирішити інші проблемні питання.

Незважаючи на чисельні звернення до обласних структур з даного питання ситуація на краще не змінюється.

В ході реформування правоохоронної системи України близько місяця тому на Дніпропетровщині розпочав свою роботу Єдиний контактний центр поліції, який обслуговує населені пункти всієї області.

«Тепер для виклику поліції жителям міста доводиться звертатися за номером “102” до співробітника контактного центру – за 100 кілометрів від місця події. Люди звертаються за номером “102” в переважній більшості в тих випадках, коли допомога потрібна терміново й тому від швидкості інформування територіального підрозділу поліції залежать не тільки можливість затримання правопорушників та розкриття злочинів, а й життя громадян. Звернення ж до оператора контактного центру, який не знайомий з містом, значно збільшує проміжок часу між викликом поліції та заходами реагування на нього», – говориться в повідомленні.

У зв'язку із цим Павлоградський міський голова звернувся до народного депутата України з проханням розглянути питання про повернення функцій оператора служби «102» в Павлоградський відділ поліції.

Також мер клопоче про організацію роботи колцентрів вищезазначених підприємств безпосередньо у містах.