pavlograd.info 19.03.2018 18:47

Наразі комунальники Павлограда борються із погодною стихією та сніговими заметами, які ростуть як на дріжджах. Поки що їм це не зовсім вдається. Це підтверджує стан доріг – автобусні зупинки, пішохідні доріжки, прибудинкові території та дороги геть не розчищені.

Людям доводиться на зупинках виходити із автобусів прямо в метрові снігові замети, а на деяких вулицях пішоходи навіть йдуть по проїжджій частині.

Зокрема в соціальній мережі Фейсбук павлоградці зі вчорашнього вечора діляться гнівними постами, щодо бездіяльності комунальників.

Так, представники «Національного корпусу» виклали в своїй групі світлини, на яких зображено, як вони в неділю в ночі розчищають від снігу доріжки біля Павлоградського пологового будинку. Мешканці селища Шахтобудівників сьогодні вранці виклали світлини, де зображені нерозчищені дороги та як застрягла продуктова машина.

«Трохи відкопався. Я б звернувся до мешканців міста, щоб допомагали розчистити тротуари від снігу, але бачачи що на вулицях нема ні жодної одиниці снігоприбиральної техніки, ні одного працівника комунальних служб, – промовчу (аби не заматюкатися!). Краще може нам всім зібратися під виконкомом і вигнати звідти всіх, щоб вони, якщо не вміють керувати, хай самі чистять! Як думаєте? – пише користувач Вася Вєтров. – Ні одна дорога на 7 годину ранку не розчищена, ні одна пішохідна доріжка не розчищена. Автомобіль, який тягнуть, везе продукти харчування в дитсадок, проїхав, скільки зміг, а далі – 300 метрів, тонучи в снігу, працівники дитсадка переносять харчі вручну. Мешканці ідуть на роботу посередині дороги, яку пробили автомобілі, ризикуючи попасти під колеса. І це ще діти не йдуть в школу!».

Більше десятка користувачів написали з того ж приводу власні коментарі:

– На РТСі взагалі ніколи не чистять – ні проїхати, ні пройти!

– На ПЗТО снігоприбиральна машина за ніч проїхала один раз, дорога була розчищена абияк, в односторонньому порядку, люди і машини пересувалися по цій колії одночасно.

– На селищі Хімзавод із дому не можливо вийти, до зупинки йшла по проїжджій частині. Ніде не розчищено. Жах!

– На 40 років по вулиці Балашовська вже застрягло пару автівок.

«В місті зараз активно працює 9 одиниць комунальної техніки та 150 працівників нашого підприємства. Задіяні абсолютно всі, виганяємо на вулиці всю можливу техніку. Першочергово ми розчищаємо дороги до важливих об’єктів – лікарень, моргу та реанімаційного відділення», – прокоментував ситуацію директор КП «Затишне місто» Василь Коріневський.

Нагадаємо, нещодавно комунальне підприємство відзвітувало про ліквідацію наслідків негоди з 1 по 3 березня. Так, комунальники розчистили в Павлограді 2137 км доріг, 458 км тротуарів, використали 223 тони посипаного матеріалу. Загалом зі стихією боролися 10 одиниць техніки та 98 працівників. Також силами КП-1 та КП «Павлограджитлосервіс» було розчищено 96 тисяч квадратних метрів прибудинкових територій, посипано – 22,8 тисяч кв. м.

Кріста Офенбах