pavlograd.info 05.05.2021 21:30

Чтобы стать ближе к жителям и гостям Павлограда, сегодня, 5 мая в Павлоградском историко-краеведческом музее, накануне Дня памяти и примирения и 76-й годовщины Победы над нацизмом во Второй мировой войне, открылась выставка «Их подвиг будет жить в веках».

Об этом сообщается на странице “Павлоградський історико-краєзнавчий музей” в Facebook.Павлоград поминает  солдат  Второй мировой войны, вглядываясь в музейные экспонаты

Представлені матеріали розповідають про легендарних особистостей Павлоградщини: Жозефа Яковича Котіна – Героя Соціалістичної Праці, генерал-полковника-інженера, доктора технічних наук, відзначеного низкою державних нагород Радянського Союзу за видатні конструкторські розробки військової і цивільної техніки; Вільховського Семена Михайловича – командира гвардійського стрілецького полку 60-ї гвардійської Павлоградської стрілецької дивізії 6-ї армії 3-го Українського фронту, гвардії полковника, який, крім іншого, брав участь в боях за міста Каменськ, Червоний Лиман, Павлоград, Запоріжжя, двічі в форсуванні Дніпра із завоюванням плацдармів. Пам’ять про їх подвиги назавжди залишиться в серцях нащадків. Також виставка розповідає про підпільників м. Павлоград і події, що стали ознакою нескореності, мужності, самовідданості павлоградців – лютневе Павлоградське повстання.

Друга світова війна – війна мільйонів проти нацизму! Її сліди зникли з часом. Проте ніколи не зникне пекельний біль – біль пам’яті про людей, які винесли найжорстокіші випробування. Історія їх життя заслуговує уваги кожного з нас, а також є окремою главою в історії нашого краю», – говорится в сообщении.

Запись Павлоград поминает солдат Второй мировой войны, вглядываясь в музейные экспонаты впервые появилась .