pavlograd.info 24.05.2018 18:31

Стало відомо ще про один, вже четвертий за останній місяць, факт імовірного самогубства на території Павлограда. Нині правоохоронці розслідують смерть чоловіка, тіло якого із зашморгом на шиї знайшли ще 13 квітня в дачному будинку неподалік міста. Про це йдеться в ухвалі міськрайонного суду від 18 травня.

Згідно з клопотанням, у якому слідчі просили суд призначити відповідну експертизу щодо причин і обставин смерті загиблого, тіло чоловіка знайшли 13 квітня близько 13.00 в приміщенні дачного будинку (назва дачного товариства не вказана). За версією поліції, чоловік вкоротив собі віку за допомогою зашморгу. За даним фактом відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ч.1 ст. 115 КК України. Павлоградський міськрайонний суд розгляднув клопотання поліції і задовольнив його, призначивши судово-медичну експертизу. Вона має відповісти на низку питань, зокрема, про механізм травм на тілі померлого, конкретну причину смерті і наявність в крові чоловіка алкоголю.

Раніше журналісти www.5632.com.ua вже писали з посиланням на інформацію радіо «Самара», що 22 травня приблизно о 18.00 в районі Силікатного заводу поліція виявила тіло чоловіка з ознаками суїциду. На його шиї трупа була петля з дроту. Відомо також, що померлий 1960 р.н. Нині слідство з`ясовує обставини і причини смерті чоловіка. Ще одна подібна пригода датована початком травня. Згідно з ухвалою міськрайонного суду від 10 травня, 7 травня близько 7.19 співробітники Павлоградського відділу поліції, які прибули на місце пригоди за викликом, знайшли у лісосмузі за півкілометра від школи №20 тіло чоловіка 1976 р.н.

Попередньо правоохоронці встановили, що померлий пішов із життя, наклавши на себе руки – через повішання. Ознак насильницької смерті на тілі чоловіка вони не виявили. За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України. Триває слідство. Також правоохоронці Павлограда розслідують ще одне вірогідне самогубство, жертвою якого став чоловіквіком 35-40 років. Його тіло оперативники виявили 14 квітня на території покинутої котельної на вулиці Тетяни Федорової. Слідство не виключає, що чоловік наклав на себе руки. Про обставини трагедії йдеться вухвалі міськрайонного суду від 5 травня. За даними поліції, викладеними у клопотанні, померлий сидів, притулившись спиною до дерева, навколо шиї чоловіка був зашморг, зроблений із паска для штанів. За фактом пригоди правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 («Умисне вбивство»), попередньо кваліфікуючи її, як суїцид. Вже під час слідства поліція встановила особу загиблого і адресу, де він мешкав.

Олекса Сурай