pavlograd.info 25.01.2018 12:30

Протягом однієї доби влада Павлограда обіцяє завершити прибирання вулиць міста від снігу. Про це повідомив на засіданні міськвиконкому 24 січня мер Анатолій Вершина. Він вважає, що в цілому комунальні служби міста спрацювали добре з ліквідації наслідків негоди.

«У цілому робота виконана, ще не повністю, але є нормативи для розчистки такого снігу. Звісно, хотілося б, щоб через годину-дві снігу не було. Але це погодні умови, це нормально, ми реагуємо на будь-які надзвичайні ситуації, коли ускладнюються погодні умови», – сказав міський голова. Він повідомив, що комунальники тісно співпрацювали з рятувальною службою, поліцією, медиками. А. Вершина подякував усім, хто власноруч допомагав комунальникам боротися зі сніговими заметами.

«Звісно, все по щучьєму вєлєнью зробити не можливо, – констатував А. Вершина. – У нас є техніка, вона підготовлена, але є затверджений порядок розчищення доріг… Перш за все, це основні магістралі… Потім все інше. Я думаю, ще одна доба, і ми вийдемо на нормальну ситуацію». Також, за словами мера, для прибирання снігу місту довелося залучати техніку сторонніх фірм. «Так, ще є, над чим працювати, ще є тротуари і дороги приватного сектору. Ми вчора домовилися, і вже сьогодні працювали всю ніч. По-перше, тому що роботи багато, а по-друге, вночі ефективніше, бо менше транспорту, людей на тротуарах… В цілому служби спрацювали», – сказав мер.

Тим часом, у мережі Фейсбук з`явилися дописи про доброчинну участь небайдужих павлоградців і надзвичайників у боротьбі зі сніговими заметами. Зокрема, активісти одного з громадських рухів ще від 15 січня взялися розчищати від снігу під`їзди до міських лікарень. Юнаки працювали і ввечері 22 січня, зокрема, біля лікарні №1 і пологового будинку. Про це повідомив у соцмережі лідер місцевого осередку руху Денис Середа. Вже наступного дня павлоградські рятувальники з лопатами в руках звільняли від снігу шляхи до будинків літніх і самотніх мешканців вулиць Івана Богуна і Плеханова. А 24 січня особовий склад міськрайонного управління ДСНС розчищав від снігу дах школи №17. Про допомогу рятувальників попросили педагоги. Аби виконати прохання, співробітники служби використовували страхувальні мотузки, оскільки дах школи був слизький.

Олекса Сурай