pavlograd.info 27.03.2020 08:32

Украинцам, в условиях карантина, когда многие граждане фактически лишились работы, никак не помешают 283 млн. 530 тыс. грн, – именно такую сумму , в этом году, правительство должно выплатить политическим партиям, представленным в парламенте на обеспечение их деятельности.

Партия «Гражданская позиция» призывает партийных лидеров отказаться от государственного финансирования. Об этом говорится в обращении Кординационного Совета «Гражданской позиции»:

Звернення до керівництва політичних партій, представлених у парламенті.

Шановні колеги, однодумці і політичні опоненти. Перед українським суспільством, як і перед цілим світом постав серйозний виклик – пандемія Covid -19. Зараз всі сили і можливі фінансові джерела слід скерувати на те, аби якомога безболісніше і з найменшими людськими втратами витримати це випробовування. Очевидно, що державна казна не готова до такого виклику. Потрібна радикальна оптимізація коштів.
Координаційна Рада партії «Громадянська позиція» звертається до керівництва партій “Слуга народу”, “Опозиційна платформа – За життя”, “Європейська солідарність” “Батьківщина” та “Голос”. Саме цього переліку партій стосується привілей державного фінансування, згідно Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання і протидії політичній корупції”. Це право ви, політики, отримали, дякуючи людям, які за вас голосували. Тепер – ваша черга підтримати їх у боротьбі з Covid -19! У 2020 році, обсяг державного фінансування ваших політичних партій, складе 283 530,9 тис. грн. Закликаємо вас відмовитись від державного фінансування статутної діяльності політичних партій і скерувати кошти на користь охорони здоров’я і безпеки людей! Для цього достатньо надіслати до Нацагентства з питань запобігання корупції відповідну заяву.
В часи, коли під загрозою тисячі життів українців, політична складова має відійти на задній план. Суспільство підтримає і оцінить ваш крок!

Запись Партии должны отказаться от государственных денег, если они работают в интересах народа впервые появилась .