pavlograd.info 10.02.2021 23:43

Генеральный директор компании D.Trading, которая осуществляет оптовую торговлю электроэнергией, природным газом и углем на внутреннем и внешних рынках энергоресурсов, Виталий Бутенко считает, что все обвинения в адрес ДТЭК надуманны, а банальные остановки ТЭС никак нельзя называть предательством.

Об этом он заявил на странице в Facebook:

«Герус знову пішов в шалені інформаційні маніпуляції задля захисту милого для нього імпорту російської електроенергії.

Коли реальних аргументів немає, то спрацьовує система самозахисту. Отже, всі ці чиновники намагаються спотворити реальну ситуацію в системі, вигадуючи неіснуючі причини для існуючих наслідків своєї бездіяльності. Наприклад, банальні зупинки блоків ТЕС, які відбуваються щоденно, вони називають зрадою. Технічні зупинки блоків – навмисним шантажем. Тобто люди, які безпосередньо керують галуззю та ринком, не визнають своєї відповідальності за провал підготовки до осіннє-зимового періоду.

Сьогодні вони перейшли вже на відверту брехню. Герус говорить, що аварійна зупинка енергоблоків ДТЕК в Ладижині та Добротворі спричинили імпорт з Росії. Проте, пану Герусу насправді чудово відомо, що 5 лютого з Енергоблоком №5 Добротворської ТЕС не могла статись аварійна зупинка по одній простій причині – він не включався в енергосистему, не виробляв для енергосистеми жодного мегавату електроенергії. Про яке аварійне відключення може йти мова?

Зрозуміло чому Герус так почав нервувати. Імпорт з Росії виріс майже в 4 рази з початку лютого. В окремі години він сягає 750 МВт. На завтра це вже буде 4,3 млн. кВтг. Це факти. Це не маніпуляція. Мабуть якось не зручно говорити про таку математику …

А ще хочу нагадати, що коли імпорт та сумнівні дії НКРЕКП зі стимулювання «торгівлі повітрям» в 2020 році призвели до зупинки шахт, обвалу цін РДН, накопичення багатомільярдних боргів перед усіма видами генерації та катастрофи галузі, то пан Герус казав, що теплова генерація виробляє забагато і треба її глушити.

Коли українські АЕС не змогли забезпечити ремонтні роботи вчасно до зими, а ні Герус, а ні Тарасюк цим не переймались.

Коли почались проблеми з твердим паливом, вони це використали на захист імпорту з Росії. А сьогодні з тією ж метою вони використовують кожний інфопривід. А коли зупинок енергоблоків нема, вони їх просто вигадують”, – написал Виталий Бутенко.

Запись Остановки ТЭС придуманы чиновниками Украины, – считает Виталий Бутенко впервые появилась .