pavlograd.info 18.05.2018 17:07

Цього місяця трьох мешканців Павлоградщини вкусили отруйні змії. Одного з постраждалих госпіталізували в обласну лікарню.

Про це повідомив Євгеній Теренюк, лікар-травматолог КЗ «Павлоградська міська лікарня №4» ДОР».

Вже в травні цього року на Павлоградщині було зафіксовано 3 випадки укусів зміями. Хворі були оглянуті лікарями терапевтами, хірургами, всім їм було надано необхідну медичну допомогу.

Один хворий був направлений і госпіталізований до Обласної клінічної лікарні ім. Мечникова для спостереження і подальшого лікування.

«Всі 3 види отруйних змій, що мешкають на території України, відносяться до роду Справжні гадюки. Всупереч усталеним стереотипам, гадюки – абсолютно неагресивні змії. При наближенні людини вони вважатимуть за краще сховатися або втекти. До серйозних наслідків їх укус може привести вкрай рідко і тільки в разі не надання медичної допомоги.

У приблизно 30% людей укус гадюки виявляється безболісним і безпечним. 40% укушених відчувають гострий пекучий біль, а в місці укусу з'являється набряк. У важких випадках через 15-30 хвилин після укусу можливі запаморочення, нудота, блювота, діарея, блідість шкіри, підвищене потовиділення, озноб, тахікардія, втрата свідомості», – наголосив Євгеній Вікторович.