pavlograd.info 30.04.2021 22:51

Всеукраинский референдум начнется с села Богуслав. Зачем это нужно сельским жителям, – трудно сказать. Но именно в Богуславе, 29 апреля, создана инициативная группа, которая будет решать, какие вопросы выносить на всеукраинский референдум.

29 апреля в с. Богуслав на стадионе прошло собрание, о сути которого многие из присутствующих мало что поняли. Ведущие собрания что-то говорили им о всеукраинском референдуме и о создании какой-то инициативной группы, заставляли проголосовать и зачем-то записывали паспортные данные.

У местных жителей это собрание вызвало подозрения, – об этом они написали в Facebook.

« Хто проводив збори-невідомо. Які питання розглядалися-незрозуміло, що прийняли – загадка. Було багато поліції та мешканців.Залишається питання-навіщо так швидко збирати людей, для прийняття яких рішень???А ще дуже цікаво -за який рахунок проводилося шоу та здійснювалася доставка мешканців з інших сіл?», – написал Петро Зуб.

Редакция Бегемота обратилась за комментарием к главе Павлоградской райгосадминистрации Сергею Рублевскому.

– Нещодавно було прийнято Закон «Про народовладдя в Україні», який передбачає, зокрема, проведення всеукраїнських референдумів з народної ініціативи, – сказал Серегей Рублевский. – Наскільки мені відомо, по всій країні відбуваються подібні збори, визначаються ініціативні групи, які пропонують ті чи інші питання до розгляду на всеукраїнському референдумі.

На зборах в Богуславі 29 квітня був присутній представник Центральної виборчої комісії, який спостерігав, щоб збори пройшли в межах та в спосіб, передбачений законодавством України. Вразі, коли ініціативна група подає повний пакет документів на розгляд до виборчої комісії, то комісія розгляне подання ініціативної групи і прийме рішення що до винесення того чи іншого питання до всеукраїнського референдуму.
Це нормальна, спокійна, робоча ситуація. Для нас це дещо нове, в в якому ще треба розібратися. Чи приживеться такий формат – покаже час.

О чем спросить Украину? -  с этим вопросом разберутся жители села БогуславНапомним, что в соответствии с законом предметом всеукраинского референдума могут быть следующие вопросы:

– затвердження закону про внесення змін до розділів І, ІІІ, XIII Конституції України; загальнодержавного значення.

Водночас на референдум не можуть виносити питання:
– що суперечать положенням Конституції, загальновизнаним принципам і нормам міжнародного права, закріпленим насамперед Загальною декларацією прав людини, Конвенцією про захист прав людини й основоположних свобод, протоколами до неї;

– що скасовують чи обмежують конституційні права і свободи людини й громадянина та гарантії їх реалізації;

– спрямовані на ліквідацію незалежності України, порушення державного суверенітету, територіальної цілісності України, створення загрози національній безпеці України, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі;

– щодо питань податків, бюджету, амністії;

– включені Конституцією України й законами України до відання органів правопорядку, прокуратури чи суду.

Жители села Богуслав определятся с вопросом: «О чем спросить Украину?».

Запись О чем спросить Украину? – с этим вопросом разберутся жители села Богуслав впервые появилась .