pavlograd.info 14.08.2020 22:18

12 серпня біля облради в м. Дніпро пройшла акція патріотичних сил Дніпропетровщини «Патріоти – єднаємось!», яку організувала ПП «Європейська солідарність», що зібрала близько 4 тис. чол. Учасники акції сказали: «Ні! Сепаратизму!».

Нагадаємо, в Дніпрі з’явилися рекламні бігборди одного з депутатів Дніпровської міської ради з написом: «Місту потрібен Дніпровський референдум». Такими заявами обурилися багато патріотів Дніпропетровщини.

«Ні сепаратизму!»: Павлоградці взяли участь в акції патріотичних сил в Дніпрі

Були серед учасників акції близько ста осіб з м. Павлограду та Павлоградського району.

– Акція була спрямована проти реваншу проросійських сил, які роблять спроби провести референдум в Дніпрі, – розповів кореспонденту Бегемота учасник акції, депутат Павлоградської міськради від партії «Європейська солідарність» (ЄС) і керівник Павлоградської міської партійної організації ЄС Павло Карнета. – Законодавчо питання проведення референдуму не прописано, воно не може бути прийнятним в цей час, з урахуванням того, що результати закликів до такого роду референдумів ми бачимо сьогодні в Донецькій і Луганській областях. Такі заклики призводять до війни. І ті, хто прийшов на акцію, в числі яких були ветерани АТО /ООС, висловлювалися проти проведення референдуму.

Перед присутніми виступили Артур Герасимов, Михайло Забродський та ін. Серед учасників акції був батько загиблого морського піхотинця, Героя України Ярослава Журавля.

Спікери закликали до об’єднання українських патріотів і сказати рішуче “ні” референдумам і будь-яким іншим проявам сепаратизму в Дніпрі, – місті, який в 2014 році став справжнім форпостом і не дав ворогу просуватися далі по Україні.

Запись «Ні сепаратизму!»: Павлоградці взяли участь в акції патріотичних сил в Дніпрі впервые появилась .