pavlograd.info 03.04.2018 22:06

30 березня Жовтневий районний суд Дніпра задовольнив клопотання військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України та обрав усім 8 затриманим членам злочинного угрупування запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Про це повідомили у прес-службі військової прокуратури Південного регіону України.

В якості альтернативи суд визначив можливість внесення застави на загальну суму понад 1,5 млн дол. США.

У тому числі взято під варту одного з керівників місцевих відділів ГУ НП у Дніпропетровській області, який забезпечував інформування членів указаної організації наркодільців про заплановані дії правоохоронних органів, а також невтручання в діяльність угрупування інших правоохоронних органів м. Павлоград.

Як альтернативу, суд визначив йому заставу в розмірі 5 млн гривень.

Військова прокуратура Дніпропетровського гарнізону вказаним особам повідомила про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 255 та ч. 1, 2 ст. 369, ч. 2 ст. 342, ст. 348 КК України.

«Нaрaзi слiдствo тривaє. Військова прокуратура вживaє необхідні зaхoди для швидкoгo, всeбiчнoгo, пoвнoгo тa oб’єктивнoгo дoслiджeння всiх oбстaвин кримiнaльних прaвoпoрушeнь, зaвeршeння дoсудoвoгo рoзслiдувaння в нaйкoрoтший стрoк i прийняття кiнцeвoгo прoцeсуaльнoгo рiшeння вiдпoвiднo дo вимoг кримiнaльнoгo прoцeсуaльнoгo законодавства», – наголосили у прокуратурі.

Нагадаємо, що 30 березня Жовтневий районний суд м. Дніпра також обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб організатору банди наркодилерів. В якості альтернативи суд дав можливість внести заставу в сумі 15 млн грн.