pavlograd.info 22.02.2018 14:37

В Юр`ївському районі суд покарав жінку, котра залишила свою маленького сина морозним ранком на вулиці й забула про нього. В результаті дитина отримала переохолодження. Про це йдеться в постанові районного суду від 14 лютого.

Пригода, через яку жінці довелося давати пояснення державним органам, сталася 12 січня 2018 року близько 9.00 в районі села Чорнявщина. За даними суду, бездоглядну дитину (конкретний вік її не вказаний) виявив за межами цього населеного пункту хтось із місцевих мещканців. Чоловік доставив хлопчика, який дуже змерз, до сільського дитсадка «Калинка». Про стан здоров`я дитини в матеріалах адміністративної справи не йдеться. До речі, за даними одного з популярних синоптичних сайтів, 12 січня 2018 року температура повітря на на півночі Дніпропетровщини становила від 5 до 2 градусів морозу, опадів не було.

Під час судового розгляду мати врятованого хлопчика не заперечувала з правдивістю викладених вище обставин пригоди. Жінка пояснила, що вже розкаялася у своєму вчинку і просила суд закрити справу, як малозначущу. Мовляв, у неї скрутний матеріальний стан, вона не має роботи, тож, судові стягнення обтяжать її бюджет. Жінка також повідомила, що досі страждала від алкогольної залежності, але побувала у «чаклунки» і вилікувалася.

Суд вислухав матір постраждалого хлопчика і свідків у справі, ознайомився з характеристикою щодо неї, наданої сільською радою, і 14 лютого визнав мешканку Юр`ївського району винною у скоєнні правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 184 КупАП («ухилення батьків від виконання передбачених законодавством обов`язків щодо забезпечення необхідних умов життя, виховання та навчання неповнолітніх дітей»). Районний суд обмежився попередженням стосовно жінки, але зобовязав її сплатити 352 грн. в якості судового збору. Жінка має ще кілька днів на оскарження постанови в разі своєї незгоди з нею.

Олекса Сурай