pavlograd.info 27.04.2018 20:07

В Юр`ївському районі жінка стала жертвою сімейного насильства, заявила на свого чоловіка в поліцію, але потім відмовилась від звинувачень. Що стало причиною відмови, з відкритих офіційних джерел інформації невідомо. Коротко про обставини справи йдеться в ухвалі районного суду від 16 квітня 2018 року.

Згідно з ухвалою, цього дня суд проводив підготовче засідання у кримінальному провадженні за фактом завдання потерпілій жінці умисних легких тілесних ушкоджень (ч.1 ст. 125 КК України). Обвинуваченим виявився уродженець Синельниківського району, досі не судимий чоловік.

Як встановив суд, 11 лютого близько 18.00 чоловік із дружиною перебували в будинку, де вони мешкають. Сидячи на кухні, подружжя розпивало спиртні напої. Застілля тривало кілька годин. Вже після опівночі 12 лютого між ними спалахнула сварка, і обвинувачений вирішив дати ляпас своїй цивільній дружині. Він наблизився до жінки, що сиділа за столом, схопив її за волосся, змісив підвестись і двічі вдарив долонею в око, а потім кулаком – у обличчя, розбивши губу й брови. Внаслідок побиття потерпіла отримала гематоми й садна на обличчі.

Згодом, вочевидь, за заявою потерпілої, поліція відкрила кримінальне провадження. Однак вже в підготовчому засіданні жінка відмовилася від своїх претензій на адресу цивільного чоловіка і не заперечувала проти того, аби припинити слідство і поставити крапку в справі. Про причини зміни позиції потерпілої в ухвалі не йдеться. Юр`ївський районний суд пристав на прохання жінки і 16 квітня постановив закрити кримінальне провадження.

Раніше www.5632.com.ua неодноразово писав про судові справи на тему сімейного насильства, де жертвами частіше за все ставали жінки. Але траплялися й винятки. Зокрема, нещодавно, 13 квітня, районний суд Петропавлівки призначив штраф жінці, яка лаяла свого чоловіка. Згідно з ухвалою, пригода сталася ввечері 17 березня в приватному будинку на вулиці Луговій. Як встановила поліція, дружина пенсіонера, яка на той момент вже була напідпитку, ображала свого чоловіка брутальною лайкою і кидалася до нього битися. Відомо, що поліція склала за цим фактом протокол, кваліфікувавши дії жінки за ч.1 ст. 173-2 КУпАП («Вчинення домашнього насильства»). 13 квітня Петропавлівський районний суд визнав дружину постраждалого пенсіонера винною у скоєнні адміністративного праворушення, призначив штраф у розмірі 170 грн., а також зобов`язав сплатити 352 грн. судового збору.

Олекса Сурай