pavlograd.info 17.03.2018 18:21

Відтепер полювання та ведення мисливського господарства на території природно-заповідного фонду регіону заборонено. Таке рішення учора під час сесії прийняли депутати Дніпропетровської обласної ради.

Після введення у дію заборони планується, що Дніпропетровське обласне управління лісового та мисливського господарства важитиме заходи щодо виконання даного рішення. Зокрема, мисливцям буде заборонено полювання на території площею майже 90 тисяч гектарів.

Окрім цього, має посилитися контроль за виконанням цього рішення з боку відповідних контролюючих органів.

Координацію роботи з виконання цього рішення буде покладено на Дніпропетровське обласне управління лісового та мисливського господарства та Дніпропетровську обласну державну адміністрацію. А контроль здійснюватимуть постійні комісії обласної ради з питань використання природних ресурсів та з питань екології та енергозбереження.

Нагадаємо, що на території Павлоградського району є 14 природно-заповідних фондів, з них 8 площею понад 90 гектарів. Це. У тому числі, Булахівський лиман, Балка Городище, В’язівоцький та Тернівський заказники, тощо.

Крім того, на території Межівського району існує ще 8 природно-заповідних фондів, на Юр’ївщині – 7 та на території Петропавлівського району – 3.