pavlograd.info 16.04.2018 16:10

На Павлоградщині генеральний директор товариства з обмеженою відповідальністю і фізична особа-підприємець підозрюються в незаконному привласнені бюджетних коштів. Про це повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

Павлоградська місцева прокуратура направила до суду обвинувальний акт відносно ТОВ за зловживання повноваженнями службовою особою та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки, а також відносно ФОП – за службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.

Встановлено, що між зазначеним ТОВ та виконавчим комітетом Вербківської сільської ради Павлоградського району укладено договір підряду на виконання реконструкції будівлі сільради шляхом добудови другого поверху.

Зобов’язання по виконанню технічного нагляду, контролю та перевірки документів бухгалтерського обліку за вказаним будівництвом згідно договору було покладено на фізичну особу-підприємця (інженера).

При цьому гендиректор підприємства неодноразово вносив до офіційних документів неправдиві відомості щодо обсягу будівельних робіт, які фактично не виконано. А інженер, неналежно ставлячись до виконання своїх службових обов’язків, підписував відповідні документи, не перевіривши фактичний обсяги виконаних робіт.

Через такі дії посадовців на рахунки ТОВ було безпідставно перераховано понад 1,2 млн грн бюджетних коштів.

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.