pavlograd.info 10.05.2018 23:30

У Петропавлівському районі поліція розслідує факт смерті чоловіка, тіло якого нещодавно на подвір`ї власного будинку знайшла дружина господаря. За інформацією правоохоронців, померлий міг накласти на себе руки. Про це йдеться в ухвалі районного суду від 27 квітня.

У клопотанні, з яким слідчий поліції звернувся до суду, вказані деякі обставини пригоди. Зокрема, правоохоронці зазначають, що 25 квітня співробітники райвідділку виявили на подвірї одного з приватних будинків тіло пенсіонера. Попередньо встановлено, що він помер, власноруч накинувши на себе зашморг. На тілі чоловіка є відповідні ознаки цього. За даними поліції, загиблий мешкав разом із дружиною, донькою, зятем і онуком, за життя страждав невиліковної хворобою.

Про хворобу слідство дізналося від дружини померлого. Жінка розповіла, що останнім часом її чоловік страждав від сильних болей. Того дня о 4.00 вона прокинулася і побачила, що чоловіка немає в кімнаті, почала його шукати. Знайшла за будинком – він висів на мотузці. Жінка погукала дітей, вони зняли тіло чоловіка, спробували повернути його до життя шляхом штучного масажу серця, але марно. Також в матеріалах поліції сказано, що на місці пригоди правоохоронці виявили і фрагменти мотузки, а на тілі померлого – відповідні сліди задушення. За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ч. 1 ст. 115 КК України.

У своєму клопотанні слідчий просив суд призначити в рамках цього провадження судово-медичну експертизу щодо причин смерті пенсіонера, яка б дала змогу неупереджено розслідувати трагічну пригоду. На своєму засіданні 27 квітня Петропавлівський районний суд задовольнив це клопотання.

Олекса Сурай