pavlograd.info 12.03.2018 01:12

Наразі у Павлоградському районі проживає 64 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. Про це повідомили у прес-службі Павлоградської райдержадміністрації.

До Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти», яка діє в районі, занесено 74 дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування та 13 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

З метою забезпечення оптимального функціонування цілісної системи захисту прав дітей протягом 2017 року працівники соціальних служб провели 26 рейдів «Діти вулиці», «Урок», «Літо-2017» та обстежили умови проживання 89 дітей облікової категорії.

Крім того, відносно 26 батьків направлено матеріали для притягнення до адміністративної відповідальності за невиконання батьківських обов’язків згідно зі ст. 184 КУпАП та винесено 29 попереджень батькам.

Станом на кінець минулого року на території району посиротіли 10 дітей, з них: 1 дитину усиновили громадяни України, 2-х влаштовали під опіку, 3-х –до інтернатної групи Межиріцького НВК, 1 — до Павлоградського навчально-реабілітаційного центру і ще 3-х дітей влаштовали по тимчасовій заяві до сім’ї родичів/знайомих.

На сьогодні в районі функціонує 6 прийомних сімей, в яких виховується 11 дітей — сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Наразі проживає 64 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, з них: 53 дітей-сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування проживають у сім’ях опікунів, а також 11 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, виховуються в 6 прийомних сім’ях.

Протягом звітного періоду на обліку сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, перебувало 96 сімей, в яких виховується 223 дітей.