pavlograd.info 06.11.2017 12:08

У Павлограді суд відправив під домашній арешт двох молодиків, котрих слідство підозрює в крадіжці інструментів приватного підприємця на загальну суму близько 11 тис. грн. Місцем злочину став дитсадок «Горобинка» в селі Нова Дача Павлоградського району. Про це йдеться в судовій ухвалі від 26 вересня 2017 року.

Згідно з документами, якими слідчий обгрунтовував своє клопотання про застосування до підозрюваний домашнього арешту на період слідства, крадіжка сталася 22 липня. Того ранку чоловіки виконували ремонтні роботи на об`єкті. Працювали відповідно до усного договору, який вони уклали з підрядником – фізичною особою-підприємцем. Як встановило слідство, приблизно об 11.00 молодики домовились між собою, що поцуплять електроінструмент свого наймача.

Близько 12.00 підозрювані, перебуваючи в кухні і ванній кімнаті дитсадка, непомітно для стороннього ока реалізували свої наміри – привласнили болгарку «Кіровка» і болгарку «Старт», ручну циркулярну пилу «Інтерскол», лобзик «ДВТ», перфоратор «Makita» на загальну суму понад 10788 грн. Розмір завданих збитків встановила судово-товарознавча експертиза. Як сказано в ухвалі, х місця злочину чоловіки зникли, а вкраденим майном розпорядилися на власний розсуд.

За фактом крадіжки поліція 16 серпня відкрила кримінальне провадження, а згодом висунула чоловікам, один із яких вже притягувався до кримінальної відповідальності, підозри у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 185 КК України. В матеріалах суду вказано, що обидва чоловіки не заперечували своєї провини в інкримінованому їм злочині і погоджувалися з клопотанням слідства. На своєму засіданні 26 вересня Павлоградський міськрайонний суд розглянув це клопотання і відправив молодиків під домашній арешт – одного до 19-го, іншого до 23 листопада в залежності від дня висунення їм підозри.

Олекса Сурай