pavlograd.info 26.11.2017 01:25

На виклики до військоматів не з’явились 1380 мешканців області. 96 чоловік притягнені до кримінальної відповідальності. Про це повідомив заступник військового комісара Дніпровського обласного військового комісаріату Сергій Полуциган під час прес-конференції в ІА «Мост – Днепр».

«У 2017 році повістками у військомати викликались понад 60 тис чоловік. 2,5 тис із них раніше мали порушення правил військового обліку, проте на цей раз у військомати з’ явились. Це 4% від загальної кількості викликаних. Всього ж у нас 1380 (2,3%) тих, хто ухиляється від армії , котрих викликали, але вони так і не з’явились. За всіма матеріали були передані у правоохоронні органи. 96 чоловік засуджені та притягнені до кримінальної відповідальності. Жорстка позиція і до тих керівників підприємств, котрі порушують правила ведення військового обліку. 270 порушникам виписані штрафи», – сказав Сергій Полуциган .

За його словами, в цілому за порушення правил військового обліку може бути як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.