pavlograd.info 31.07.2021 11:09

7 августа в 18 часов на Днепропетровщине стартует сезон охоты. Как и каждый год, перед его началом в областном совете провели собрание с участием председателей районных УООР, представителей отдела экологии, чрезвычайников и правоохранителей. Во время встречи охотников призвали соблюдать законы и правила поведения во время охоты.

Об этом сообщает пресс-служба Днепр облсовета.

На Днепропетровщине c 7 августа стартует сезон охоты«Обласна рада не перший рік співпрацює з мисливцями й правоохоронцями. Під час таких щорічних зборів ми врегульовуємо питання, що виникають й налагоджуємо взаємодію між всіма учасниками полювального процесу.

Головна мета для нас – попередити факти браконьєрства, інформувати про затверджені межі, де можна полювати, а де заборонено. Нашим завданням є збереження біологічного різноманіття регіону. Тому ми регулярно долучаємось до ініціатив мисливців в області — випускаємо в екосистеми тварин й зариблюємо водойми Дніпропетровщини», — зазначив начальник управління облради з питань використання природних ресурсів Антон Кумановський.

Аби уникнути нещасних випадків, пов‘язаних з застосуванням вогнепальної мисливської зброї під час полювання, правила безпеки присутнім нагадали поліцейські. Вони, як і в попередні роки, спільно з громадськістю, проводитимуть рейдові заходи на території мисливських угідь, під час яких перевірятимуть наявність необхідних документів на зброю та на право полювання.

Начальник управління взаємодії з правоохоронними та контролюючими органами, правового забезпечення та антикорупційної політики виконавчого апарату Дніпропетровської обласної ради Олександр Свіренко звернув увагу на важливості дотримання протипожежних норм. Зазначив, що саме мисливці першими стикаються з загоряннями в екосистемах і, ще до приїзду надзвичайників, починають приборкувати вогонь. Тому важливо, щоб вони володіли базовими знаннями про техніку безпечного поводження з вогнем.

Наразі всі районні організації області отримали відповідні накази, з усіма дозволами державної виконавчої влади на проведення й відкриття полювального сезону 2021/2022 року”, – говорится в сообщении.

Запись На Днепропетровщине c 7 августа стартует сезон охоты впервые появилась .