pavlograd.info 20.01.2018 03:22

Молодь розвиває науку. У 2017-му близько сорока молодих науковців Дніпропетровщини отримали державні гранти на проведення досліджень. Деякі їхні проекти вже працюють на розвиток області. Про це розповіла під час прес-конференції начальник відділу науки і вищої освіти департаменту освіти та науки ДніпроОДА Ірина Шумік.

Тематика робіт, за які отримали заохочення – найрізноманітніша. Від екології до розвитку шахт. Доцент кафедри маркшейдерії Національного гірничого університету Юлія Заболотна, у складі команди однодумців працювала над проектом, який отримав Президентську премію і вже втілюється в життя у Павлоградському районі.

«Наш проект передбачає розвиток промислових територій у Павлоградському та Петропавлівському районі, де зосереджені шахти. Він уже там втілюється в життя», – розповіла Юлія Заболотна.

Колектив доцента кафедри загальної біології та водних ресурсів Дніпровського національного університету ім.О.Гончара Олега Маренкова отримав трирічний грант на дослідження фауни водойм області.

«В області зникають певні види риб, натомість з’являються нові. Не в останню чергу на це впливає діяльність людини. Ми працюємо над збереженням нашої фауни. Завдяки коштам Міністерства освіти і науки України, ми вже придбали певне обладнання і можемо ефективно проводити дослідження», – розповів Олег Маренков.

Грантові проекти будуть втілювати й Український державний хіміко-технологічний університет, Криворізький національний університет, Національна Металургійна академія України, Національний гірничий університет та Придніпровська державна академія будівництва та архітектури.