pavlograd.info 06.08.2020 15:21

Если сегодня отключить подачу воды на Западный Донбасс, то мало никому не покажется. Если Терновка привыкла страдать от аварий на водоводе, то для жителей Павлограда это будет дикостью. А отключение близко.

Сегодня, 6 августа, была отключена поставка воды по водоводу ДЗД ,в связи с долгами за электричество. Об этом сообщил народный депутат Роман Каптелов на канале Telegram.

«Без води! Залишилися мешканці Павлограду,
Першотравенська, Тернівки і Синельникового.

Сьогодні, після попередження за несплату боргів ДТЕК відключив від електропостачання водоканал «Дніпро – Західний Донбас».
Обласне керівництво в черговий раз наголошує, що цієї проблеми можна було уникнути. Обласна рада неодноразово пропонувала взяти у керування міські водоканали вищезазначених міст.

Системне розкрадання на цих водоканалах призвело до накопичення боргів і неспроможність сплачувати по рахунках. Борг Павлоградського водоканалу каналу «Дніпро – Західний Донбас» складає 48 млн грн., з яких 7,2 млн накопичено цього року. Борги Першотравенська – 10,1 млн грн., Синельникового – 26,3 млн грн., Тернівки – 12,5 млн грн.

Обласна рада, взявши у своє керування, вже вивела в цьому році з кризи КП ДОР «Аульський водовід», міські водоканали Кам’янського, Солоного, Апостолового.
Всі згадані водоканали є ланками єдиного технологічного процесу з КП ДОР «Аульський водовід» і каналу «Дніпро – Західний Донбас». Тому доречним є об’єднання їх в єдиний комплекс, що дозволить оптимізувати їх роботу і вивести з кризи.

Зараз ми дійшли згоди про передачу в керування обласної ради водоканалу Синельникового. Тому шляхом прямих переговорів із ДТЕКОм протягом двох – трьох днів ми вирішимо проблему і воду в це місто подадуть. Іншим містам та найбільшому боржнику Павлограду прийдеться цю проблему вирішувати самостійно і забезпечити своїх мешканців безперебійним якісним водопостачанням» , – сообщает нардеп со ссылкой на Святослав Олейника, главу Днепропетровского облсовета.

Однако, в диспетчерской службе пояснили, что официально населению об отключении воды не сообщали, поскольку идут переговоры. Насосы действительно были отключены, но вода подавалась из запасных резервуаров.

Переговоры закончились успешно. Западный Донбасс остается с водой, но проблема осталась.

Запись Миллионные долги задавят водоканал «Днепр- Западный Донбасс», а системному разворовыванию денег будет положен конец впервые появилась .