pavlograd.info 28.06.2018 01:03

Терапію кожного дня надають у Павлоградському наркологічному відділенні № 3. Про це під час прес-конференції повідомила головний лікар КЗ «Дніпропетровський наркологічний диспансер» Наталія Біла.

«Методонова замісна терапія – це метод лікування наркозалежності. Завдяки цим діям люди, які вживали наркотики в ін’єкційному вигляді мають можливість перейти на таблетоване вживання, що значно зменшує ризик передачі ВІЛ / СНІДу, туберкульозу та гепатиту С», – розповіла лікар.

Вона також додала, що замісна терапія призводить до зниження рівня злочинності та адаптації наркоманів до соціальних норм. Люди починають працювати, створюють сім’ї, знаходять себе в тих захопленнях, які допомагають їм побачити світ в інших проявах.

Наталія Біла зазначила, що по області за метадоновою терапією щодня, включаючи суботу та неділю, звертаються 1850 людей, а у наркологічне відділення м. Павлограда – 130 чоловік.

Згідно обласної статистики, 68% хворих після терапії не вживають наркотики вже 10 років.

Спеціаліст наголосила, що у разі наявності проблем з наркотиками, павлоградці можуть звернутись за допомогою до Павлоградського наркологічного відділення № 3 КЗ «Дніпропетровський наркологічний диспансер», розташованого за адресою: вул. Дніпровська, 241, тел. 067 722-00-84, 095 090-59-83.