pavlograd.info 06.02.2018 18:29

У Першотравенську служителі Феміди покарали штрафом жінку, яка під час відпочинку в кав`ярні побила іншу відвідувачку закладу. Обвинувачена своєї провини не заперечувала. Про це йдеться у вироку міського суду від 25 січня.

Як свідчить вердикт, на лаві підсудних опинилася не працююча і незаміжня мати малолітньої дитини. За версією слідства, інцидент із побиттям стався глибокої ночі 24 листопада 2017 року в кав`ярні на вулиці Ювілейній у Першотравенську. Між обвинуваченою, яка відпочивала тут о цій порі, і іншою відвідувачкою спалахнула сварка. Про обставини конфлікту у вироку не йдеться. Слідство встановило, що обвинувачена вдарила потерпілу кілька разів кулаком в обличчя. Та злякалася і чкурнула в туалет, аби сховатися там від кривдниці.

За деякий час, як здалося дівчині, обвинувачена заспокоїлася, тому вона ризикнула вийти до зали. Однак щойно з`явилася на очі обвинуваченої, та знов зчинила бійку. Цього разу потерпіла отримала удари не лише руками, а й ногами – в тулуб і голову. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, обвинувачена завдала дівчині легких тілесних ушкоджень.

Під час судового розгляду справи обвинувачена повністю визнала свою провину в інкримінованому злочині і висловила каяття. Просила суд не карати її суворо. Потерпіла не брала безпосередньої участі у процесі, але письмово наполягала на суворому покаранні для своєї кривдниці. Втім, свій цивільний позов до неї на загальну суму понад 14 тис. грн.. вона просила залишити без розгляду. Суд пристав на це її прохання. На своєму засіданні 25 січня Першотравенський міський суд визнав за обвинуваченою провину в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 125 КК України і призначив їй покарання у вигляді штрафу на суму 850 грн. Підсудна має час на оскарження цього вироку.

Олекса Сурай