pavlograd.info 05.06.2018 12:38

Днями до мера Першотравенська звернулася місцева жителька, яка озвучила дуже проблемне на сьогоднішній день питання стосовно безпритульних собак. Городянка зазначила, що стала жертвою агресивної тварини, чим дуже тепер занепокоєна, повідомили в прес-службі міськвиконкому.

Міський голова наголосила, що влада продовжує розглядати можливі варіанти вирішення даного питання.

«Проблема дуже серйозна, адже завдавати шкоду тваринам заборонено законом, в той же час тварини можуть нанести шкоду людям», – говорить Оксана Вінницька.

За її словами, наразі вирішується можливість співпраці зі спеціалізованою організацією, яка в межах законодавства надає послуги із запобігання розповсюдженню вуличного сказу та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами.

Для забезпечення виконання даної послуги організація має мобільний ветеринарний комплекс, який складається з автомобіля польової хірургії, транспортного засобу з вольєрами для карантинування та післяопераційної перетримки тварин, спеціально обладнаного автомобіля для перевезення затриманих тварин. На проведення ветеринарної діяльності організація має ліцензію.

За словами міського голови, цей метод є найбільш прийнятним, тому після проведення підрахунків, з міського бюджету будуть спрямовані кошти на оплату послуг вищезазначеної організації.

До речі, у Павлограді проблема безпритульних тварин є також досить болючою. На сьогоднішній день на вулицях міста проживає близько 4 тисяч таких тварин.

Щорічно в цілодобовий травмпункт звертається більше сотні людей, які скаржаться на чотирилапих. На «гарячу лінію» виконкому щодня надходить по 10-12 дзвінків зі скаргами на бродячих собак. Вже неодноразово були зафіксовані випадки нападу собак на павлоградців, в тому числі і на дітей.

Для вирішення даної проблеми в Павлограді працюють кваліфіковані ловці КП «Затишне місто».