pavlograd.info 03.02.2018 17:11

За крадіжку дроту, що належить Придніпровській залізниці, мешканець Петропавлівського району має відпрацювати 100 годин на користь громади. Про це йдеться у вироку районного суду від 17 січня 2018 року.

В оприлюднених документах вказано, що чоловік вперше у житті потрапив на лаву підсудних. Офіційної роботи він не має, власної родини й дітей також. За даними слідства, пригода, через яку він отримав статус обвинуваченого, сталася вранці 6 грудня 2017 року неподалік селища Залізничне Петропавлівського району. Вже маючи намір поцупити майно філії «Укрзалізниці», чоловік прийшов на 59 км дільниці Петропавлівка-Миколаївка-Донецька.

Огледівся, переконався, що ніхто за ним не слідкує, дістав кусачки й ножівку і зрізав 700 метрів дроту марки БСА-1 5,1 мм «Павлоградської дистанції сигналізації та зв'язку». Як згодом встановила товарознавча експертиза, обвинувачений завдав залізниці збитки на суму 5 775 грн. Втім, уникнути покарання чоловік не зміг.

Ще на етапі досудового розслідування, 9 січня 2018 року, представник потерпілого і підозрюваний уклали угоду про визнання останнім своєї винуватості. Згідно з документом, чоловік визнавав свою провину в крадіжці і погоджувався на певне покарання. На своєму засіданні 17 січня Петропавлівський районний суд затвердив означену угоду і визнав за обвинуваченим провину у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 185 КК України. Суд призначив чоловікові 100 годин громадських робіт. Обвинувачений має час, аби оскаржити цей вирок.

Олекса Сурай