pavlograd.info 13.05.2018 16:10

Медпрацівник працює у лікарні вже давно, але подібних випадків з нею не траплялося. Про це сайту 5632 повідомила головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Олена Дуднікова.

Вона зазначила, що медична сестра користується серед своїх колег гарною репутацією.

На момент ведення слідства ніяких заходів стосовно неї застосовувати не будуть, жінка продовжить працювати. Керівництво лікарні чекає результатів розслідування. Цю інформацію надала й начальник міського відділу охорони здоров'я Олена Герасименко.

Що стосується самої постраждалої 13-річної дівчинки, наразі вона знаходиться на лікуванні в обласній лікарні імені Мечникова. Лікарі характеризують її стан як відносно задовільний.

Нагадаємо, що 11 травня до Павлоградського ВП надійшло повідомлення з дитячої поліклініки про те, що медична сестра помилково дала дівчинці-підлітку, яка перебувала на стаціонарному лікуванні, хлорний дезінфекційний засіб для миття підлоги замість ліків.

За фактом неналежного виконання професійних обов'язків медичним працівником розпочато кримінальне провадження (ч.2 ст. 140 КК України).

Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.