pavlograd.info 15.03.2018 17:49

Апеляційний суд Дніпропетровської області підтримав позицію прокуратури області та залишив без задоволення апеляційну скаргу обвинувачених. Про це повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

«Встановлено, що у листопаді 2015 року двоє раніше судимих приятелів, вступивши у попередню змову, прийшли до будинку мешканця села Чаус Межівського району з метою заволодіння чужим майном.

Зловмисники нанесли господарю два удари молотком по голові та один удар ногою у грудну клітину, від чого останній втратив свідомість, а потім заволоділи його металобрухтом вартістю близько 3,5 тис. грн»,- говориться у повідомленні.

Щоб приховати сліди злочину, підсудні поклали непритомного на ковдру та перенесли на подвір’я. Побачивши, що потерпілий приходить до тями, один з нападників наніс йому близько десяти ударів молотком по голові та обличчю, у результаті чого той помер. Труп обвинувачені скинули у колодязь.

Павлоградський міськрайонний суд одного з чоловіків визнав винним у скоєнні умисного вбивства, розбою та грабежу, призначивши покарання у вигляді 13 з половиною років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна.

Його співучасник за розбій, грабіж та приховування вчиненого товаришем злочину відсидить за ґратами 9 з половиною років з конфіскацією усього належного майна.

На даний вирок суду підсудні подали апеляційну скаргу.

Проте Апеляційний суд Дніпропетровської області погодився з доводами прокуратури області та залишив вирок суду першої інстанції без змін.