pavlograd.info 30.11.2018 13:38

До редакції нашого сайту стали звертатися читачі з приводу того, що новий світлофор на одній з найбільш аварійних ділянок Павлограда – на перехресті вулиць Плеханова та Дніпровська – не працює.

Нагадаємо, світлофор тут просили встановити місцеві мешканці. Тільки в поточному році на цьому перехресті трапилося близько 5-ти ДТП за участю пішоходів. Його запустили в тестовому режимі ще 11 жовтня. Однак він працював лише день, після чого, його відключити.

Ми попросили прокоментувати ситуацію директора КП "Павлоград-світло" Борис Синюкова.

"Зараз цей світлофор знаходиться на стадії здачі його в експлуатацію. Замовниками цього об'єкту є Управління комунального господарства та будівництва. Спочатку світлофор приймається в експлуатацію від підрядника Управлінням. Потім рішенням виконкому він передається на наш баланс. І після того, як ми отримаємо повний пакет технічної документації – тоді вже можемо перейти до процедури укладання договору з РЕМ на електрозабеспечення світлофору. А ця процедура займає як мінімум три тижні", – пояснює Борис Анварович.

В свою чергу начальник Управління комунального господарства та будівництва Андрій Завгородній каже, що підрядник ще, навіть, не здав їм відповідний акт виконаних робіт, тому вони не можуть прийняти об'єкт до експлуатації.

"Там були зміни в проекті, підрядник використовував інше обладнання. Вони не з ким свої дії не погодили – ні з проектантами, ні з технаглядом. Світлофор то працює – ми його перевіряли кілька разів. Але ж треба документацію привести до ладу. Тоді ми зможемо прийняти об'єкт до експлуатації. Повна проектна вартість світлофору та відповідних робіт на сьогодні склала близько 400 тисяч. Але кошти підряднику ще не перечислили. Але вони і не поспішають виконувати свої зобов'язання", – каже Андрій Юрійович.

До речі, підрядником робіт є ФОП Сопільняк А.В. з м. Дніпро.

Кріста Офенбах