pavlograd.info 08.09.2022 21:37

Європейський Союз зможе позбутися залежності від російських енергоносіїв вже через 6-7 місяців.

Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє РБК-Україна з посиланням на її прес-конференція.

"Я глибоко переконана, що ми переможемо, і що ми сильніші. Вже зараз Норвегія поставляє набагато більше газу в Європейський Союз, ніж Росія. На початку війни з усього імпортованого газу 40% припадало на російський газ. Це тривало багато років. Сьогодні тільки 9 відсотків – це російський газ, і це показує, що через шість-сім місяців ми повністю позбудемося залежності від російських викопних енергоресурсів", – підкреслила Урсула фон дер Ляєн.

За її словами, ЄС вже повністю зупинив імпорт російського вугілля, послідовно зменшує імпорт російської нафти, диверсифікували шляхи поставок газу. Всі ці заходи допоможуть з упевненістю пройти наступну зиму.

Раніше ми писали, що Європейська комісія запропонує граничну ціну на російський газ поряд із заходами, що включають обов'язкове скорочення споживання електроенергії в ЄС і обмеження доходів негазових виробників електроенергії.

Також повідомлялося, що Росія може припинити постачання газу та інших енергоресурсів до Євросоюзу, якщо Брюссель введе ліміт цін.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.