pavlograd.info 18.06.2022 00:36

В связи с полномасштабным вторжением российской федерации в Украину встал вопрос о переименовании улиц, связанных со страной-агрессором.

Об этом сообщает пресс-служба Першотравенского горсовета.

“Виконавчий комітет Першотравенської міської ради інформує про початок проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць у місті Першотравенську з метою залучення представників громадськості до розгляду пропозицій та запрошує усіх бажаючих долучитись до обговорення зазначеного питання.

Робочою групою з питань дерусифікації назв вулиць у місті Першотравенську, створеною на виконання розпорядження міського голови від 12.05.2022 № 103-р, визначено перелік вулиць, які підлягають перейменуванню, серед яких:

1) Гагаріна;

2) Гоголя;

3) Горького;

4) Крилова;

5) Кутузова;

6) Ломоносова;

7) Пушкіна;

8) Сташкова;

9) Суворова;

10) Чайковського.

Організатор громадського обговорення – виконавчий комітет Першотравенської міської ради.

Громадське обговорення проводиться відповідно до законів України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 № 989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичними особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій».

Пропозиції (зауваження) громадяни можуть надавати з 16.06.2022 до 18.07.2022 (включно) за адресою: м. Першотравенськ, вул. Шкільна, буд. 20 (приміщення виконкому), на електронну пошту – info@pershrada.dp.gov.ua із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає (найменування, місцезнаходження – для юридичної особи). Анкету щодо перейменування вулиць міста Першотравенська також можна заповнити на офіційному вебсайті Першотравенської міської ради за посиланням: https://forms.gle/V5VFR47wvnLNDR4H6

Анонімні пропозиції (зауваження) не розглядаються

Більш детальну інформацію з питання, що винесено на громадське обговорення, можна отримати за телефоном: (05633) 5 21 49″, – говорится в сообщении.

Запись Имена Гагарина, Гоголя и Кутузова Першотравенск сотрет с карты города впервые появилась .