pavlograd.info 12.12.2018 07:49

Воєнний стан має зміцнювати обороноздатність і протидіяти агресору, а не створювати паніку серед населення. Про це заявив Анатолій Гриценко в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

«Воєнний стан має показати рішучість намірів, щоб агресор на нас не пішов, а ми спали спокійно. А так не агресора налякали, а налякали наших людей. Я не хочу, щоб людей лякали. Це нечесно і неправильно», – підкреслив лідер «Громадянської позиції».

За його словами, нинішній список заходів, який ввів президент у рамках воєнного стану, є бутафорним. Натомість Гриценко розповів, який комплекс заходів передбачає режим воєнного стану. Зокрема, йдеться про припинення всіх відпусток та відкликання з відпусток військових, укомплектування військових частин та з’єднань, які одразу йдуть у бій. У випадку запровадження воєнного стану підприємства оборонно-промислового комплексу переводять свою роботу на 3 зміни, щоб швидко відновлювати техніку чи проводити необхідні роботи. Крім того, заводські бригади мають виїжджати у війська і працювати там.

Все треба робити відповідально, по-дорослому, чесно і вчасно.

Політик додав, що повинна переходити на воєнний режим вся система транспорту, інфраструктури. Цивільні авіалайнери мають переобладнатись, щоб доставляти війська, а територія готуватись в інженерному та фортифікаційному плані. Крім того, під час воєнного стану працює система оповіщення населення, щоб люди знали, де їм ховатись, де лікуватись і як буде організована евакуація.

«Все треба робити відповідально, по-дорослому, чесно і вчасно. Вчасно було ввести воєнний стан в 2014 році, коли проривались російські батальйонні тактичні групи, танки, артилерія, системи залпового вогню. Коли наші солдати гинули десятками та сотнями. Тоді це треба було зробити. Зараз – ні» – зазначив Анатолій Гриценко.

Раніше Анатолій Гриценко розповів, як вплине воєнний стан на життя українців.

Запись Гриценко про воєнний стан: Налякали не агресора, налякали людей впервые появилась .