pavlograd.info 25.02.2019 14:15

Прошлым летом Днепр посетила большая литовская делегация. Наш город очень заинтересовал гостей своей историей. В связи с этим город-форпост попал на одну из самых рейтинговых программ литовского телевидения «Nacionalinė ekspedicija». Об этом журналист «НМ» узнал в facebook-группе «Агентство розвитку Дніпра».

Пам’ятаєте, як у липні минулого року до Дніпра прибула величезна делегація «Національної експедиції» з Литви: журналісти, етнографи, етнологи та історики – загалом 43 людини.

Однією з головних цілей візиту було їх щире бажання розкрити справжню історію України та розповісти про її вікові традиції державності, культуру, природу вже в себе на батьківщині.

«Nacionalinė ekspedicija» – одна з найбільш рейтингових програм на литовському телебаченні / Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija LRT. Тож, Дніпро, як місто-форпост української державності, було обрано не випадково.

Днепр попал на литовские телеэкраны. Новости Днепра

Зокрема, литовські гості, з-поміж яких багато відомих науковців-істориків, забажали побувати на Старій Самарі. Це поселення особливо цікаве тим, що його безперервна історія простежується з початку XVI ст., коли наші терени були частиною Великого князівства Литовського. Тут знайдені литовські монети, товарні пломби цього часу тощо. Надзвичайну увагу наших гостей привернули і розкопки, які проходили влітку. Особливо потішила їх інформація про знайдену монету литовського карбування і коментар фахівця з нумізматики, Володимира Шалобудова, про традиційну якість литовських монет, яка забезпечувала їм високий авторитет.

Директор Інституту історії Дніпра Repan Oleg також провів литовським гостям екскурсію фортецею Кодак, де далі їх чекали козацькі розваги та гостинність мешканців Старих Кайдаків. А ще було відвідування музею АТО, низки інших цікавих місць…

Все це відображено у запропонованій серії Nacionalinė ekspedicija «Dniepru per Ukrainą» (всі 5 серій можна передивитись за посиланням https://bit.ly/2SYmhm5).

Тож, ми дякуємо литовським гостям за позитивну промоцію Дніпра!

Nacionalinė ekspedicija «Dniepru per Ukrainą»(с) Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija

Пам’ятаєте, як у липні минулого року до Дніпра прибула величезна делегація «Національної експедиції» з Литви: журналісти, етнографи, етнологи та історики – загалом 43 людини. Однією з головних цілей візиту було їх щире бажання розкрити справжню історію України та розповісти про її вікові традиції державності, культуру, природу вже в себе на батьківщині. «Nacionalinė ekspedicija» – одна з найбільш рейтингових програм на литовському телебаченні / Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija LRT. Тож, Дніпро, як місто-форпост української державності, було обрано не випадково. Зокрема, гості литовські гості, з-поміж яких багато відомих науковців-істориків, забажали побувати на Старій Самарі. Це поселення особливо цікаве тим, що його безперервна історія простежується з початку XVI ст., коли наші терени були частиною Великого князівства Литовського. Тут знайдені литовські монети, товарні пломби цього часу тощо. Надзвичайну увагу наших гостей привернули і розкопки, які проходили влітку. Особливо потішила їх інформація про знайдену монету литовського карбування і коментар фахівця з нумізматики, Володимира Шалобудова, про традиційну якість литовських монет, яка забезпечувала їм високий авторитет. Директор Інституту історії Дніпра Repan Oleg також провів литовським гостям екскурсію фортецею Кодак, де далі їх чекали козацькі розваги та гостинність мешканців Старих Кайдаків. А ще було відвідування музею АТО, низки інших цікавих місць…Все це відображено у запропонованій серії Nacionalinė ekspedicija «Dniepru per Ukrainą» (всі 5 серій можна передивитись за посиланням https://bit.ly/2SYmhm5).Тож, ми дякуємо литовським гостям за позитивну промоцію Дніпра! #Nacionalinė_ekspedicija #історія_Дніпра #історико_культурний_комплекс #Стара_Самар #інститут_історії_Дніпра #Dnipro_Development_Agency #Агентство_Розвитку_Дніпра

Опубліковано Агентство розвитку Дніпра Понеділок, 25 лютого 2019 р.

Читайте также:
В Днепре известная инди-рок группа призывала сделать выбор (Фоторепортаж)
Гречке море по колено: насколько подорожают крупы в магазинах Днепра
Днепровский вокзал оказался в лидерах по красоте: рейтинг
Бдительность не помешает: в Днепре орудуют «медовые» бандиты
Под Днепром труп мужчины сняли с линии электропередач (Фото 18+)
Сегодня в ботсаду Днепра можно увидеть неземную красоту
В Днепре на Рабочей появился «своеобразный» мурал
На радость четвероногим: в Днепре появится официальная площадка для выгула собак
Бесценные альманахи ушедшей эпохи: украинская диаспора сделала неожиданный подарок для Днепра

Подписывайтесь на нашу страницу в Facebook.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram.

Запись Днепр попал на литовские телеэкраны впервые появилась Наше Місто.